Klik hier om naar de homepage te gaan
 

Keuringen en wettelijke voorschriften
Bij het ontwikkelen van een product, is de keuring ervan een zeer belangrijke factor. Vaak wordt dit als lastig ervaren, zeker door diegenen die niet zoveel ervaring hebben met het ontwikkelen van eigen producten. Dit geldt natuurlijk in het bijzonder voor een ondernemer die volledig in het duister tast als het gaat om keuren van producten. Vaak gaat veel geld verloren aan het bezoeken van dure testhuizen (de bekende Notified Bodies), terwijl de wetgever thans mogelijkheden biedt om dergelijke zaken flexibeler te regelen. YiG Engineering kan uw onderneming ondersteunen met het 'productierijp' maken van uw ontwikkeling zonder meteen een gat te slaan in de bodem van uw budget. Denk hierbij aan het verrichten en/of ondersteunen van:

  • Keuring voor Telefonie;
  • Keuring voor CE / EMC;
  • Keuring voor veiligheid (Laagspanning);
  • Keuring voor hoogfrequent (ISM-frequenties).

Uiteraard zal dit gebeuren met een 'ontwerpersoog'. Ingrepen en modificaties tijdens de keuring zijn bij YiG niet vreemd. Vaak wordt door ons een poging gewaagd het product te 'redden' en zo te trachten herkeuring te vermijden. Bovendien worden onze werkzaamheden en bevindingen uitgebreid aan u gerapporteerd zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Keuring van uw product is niet alleen een wettelijke noodzaak, het is ook van strategisch belang voor uw onderneming. Het geeft immers een exacte technische specificatie van uw product en het geeft u tevens een handvat indien u later onverhoopt in een conflict verzeild mocht raken, bijvoorbeeld in het geval van product-aansprakelijkheid.

Neem contact op met YiG Engineering indien u specifieke vragen hebt over keuringsactiviteiten.

Even een voorbeeldje...
Onderstaande plaatjes illustreren het localiseren van de mogelijke stoorbron waardoor dit product niet door de keuring kon komen. De reden van de storing was een kloksignaal dat parallel liep naast een ander kloksignaal, maar dan precies in tegenfase. Een beetje spoorlengte betekent een bijna perfecte dipool. Spectraal liep deze storing door tot boven 1GHz...

Klik Klik voor grotere afbeelding Klik Klik voor grotere afbeelding
Klik hier om naar de homepagina te gaan
© Copyright YiG Engineering - Laatste wijziging: Tue,11 Nov 2003.22:46:49