Home
RISC OS
Contact
Links
Archief
Crypto
Enigma-E
MediX
English
Logo (klik voor homepage)
HID   Human Interface Devices
USB HID device driver 0.60

Dit shareware pakket biedt een uitgebreide ondersteuning voor USB Human Interface Devices (afgekort: HID). Het bestaat uit een aantal RISC OS software-modules met ondersteuning voor uitgebreide toetsenborden, muizen met een scroll-wiel, barcode scanners, etc. Het programma !HID zorgt ervoor dat alle modules eenvoudig door uzelf kunnen worden geconfigureerd en geïnstalleerd.
  

 
Gebruikersinterface
Het !HID programma wordt alleen gebruikt voor het toekennen van functies aan de speciale toetsen op uw toetsenbord, het instellen van het gebruik van het scroll-wiel op de wiel-muis, etc. Wanneer dit eenmaal gebeurd is, zorgt !HID ervoor dat de nodige veranderingen in de !Boot structuur van de computer worden aangebracht zodat alle gemaakte instellingen behouden blijven wanneer u de computer de volgende keer opstart. De meeste moderne toetsenborden beschikken over een aantal speciale toetsen en soms zelfs een scroll-wiel of een draaiknop. Deze kunnen voortaan allemaal gebruikt worden:


De meeste speciale toetsen hebben reeds een naam, zoals deze is vastgelegd door het USB Forum, en u kunt vervolgens iedere gewenste aktie aan deze toets koppelen. Indien u gebruik maakt van meerdere toetsenborden, kunt u een functie zelfs koppelen aan één bepaald toetsenboard.
 
   Wanneer !HID in de taakbalk staat zal het programma u waarschuwen wanneer u een nieuwe toets ingedrukt heeft waaraan nog geen functie is gekoppeld. Zelfs wanneer het programma !HID op dat moment niet loopt, zal het automatisch wordt opgestart.

De GUI toetsen (vaak de Windows toetsen genoemd) kunnen voortaan worden gebruikt als modifier-toetsen, net zoals Shift, Control en Alt. Ook aan deze toetsen kan elke gewenste aktie worden gekoppeld. Erg handig bijvoorbeeld voor het opstarten van uw favoriete programma's.
 


De drivers ondersteunen alle mogelijkheden van de CD speler in uw computer, zodat u uw favoriete CD's kunt afspelen, een nummer kunt kiezen, het volume kunt regelen, etc. met een simpele druk op het toetsenbord. De volgende funkties kunnen aan een toets worden gekoppeld:
  • Opstarten van een programma
  • Uitvoeren van een Obey bestand
  • Uitvoeren van een *-commando
  • Openen van een URL (website)
  • Invoeren van een letterlijke tekst (als van het toetsenbord)
  • Direct invoeren van een low-level toetscode
  • Invoeren van een WIMP toetscode
  • Besturing van de CD speler (of !DigitalCD)

 
Het gebruik van een scroll-wiel op een muis
Eindelijk kunt u gebruik maken van het scroll-wiel dat aanwezig is op de meeste moderde USB muizen. De software maakt het mogelijk om het venster dat zich onder de muis bevindt te scrollen (mits dat venster een verticale scrollbalk heeft). Hiervoor kunnen verschillende methoden worden gebruikt. Omdat niet alle programma's zich 'correct' gedragen, kunt u voor ieder programma een andere methode kiezen. Het scroll-wiel werkt prima met filer vensters en met lange menu's. Het werkt zelfs bij enkele 'moeilijke' programma's zoals Impression en Eureka. Vanaf versie 0.20 van !HID wordt ook een horizontaal scroll-wiel ondersteund.   

 
Download
!HID versie 0.60 (12 Aug 2014) (579KB ZIP file)
Dit is het complete programma !HID inclusief de bijbehorende modules. Het programma is beschikbaar als Shareware hetgeen betekent dat u het gratis kunt gebruiken, maar dat u ook een financiële bijdrage aan de ontwikkeling kunt leveren. Registreren geeft recht op een Licentie en e-mail support.
Update 12 augustus 2014: Deze versie is geschikt voor nieuwe hardware (ARMv7), alsmede alle Logitech muizen en Apple toetsenborden.

 Registreer uw kopie van !HID
 Recente wijzigingen aan !HID
Meest recente versie van !ConfiX (146KB ZIP file)
Dit is ons universele configureer-programma dat gebruikt wordt door !USBinfo. Het is nodig wanneer u de standaard instellingen van !USBinfo wilt wijzigen. !ConfiX dient te worden geplaatst in de !Boot.Resources directory van uw computer.

 Meer informatie vindt u op de !ConfiX pagina
Meest recente versie van AltKeys (7KB ZIP file)
AltKeys maakt deel uit van !HID en is een hulpmiddel bij het invoeren van bijzondere tekens en accenten. Meer informatie op de speciale AltKeys pagina.

 Meer informatie over AltKeys

Links

Klik voor homepage © Copyright X-Ample Technology bv. Teksten en afbeeldingen op deze website mogen niet zonder onze toestemming worden overgenomen. Ontworpen met WebXPress op een IYONIX pc. Laatste wijziging: Tuesday, 12 August 2014 - 14:46 CET