Logo (click for homepage)
Contents of this page
XAT niet op Wakefield-2006
8 mei 2006
Ofschoon alle voorbereiding in volle gang waren om ook dit jaar weer aanwezig te zijn in Wakefield hebben we op het laatste moment moeten afzeggen wegens ziekte van een van onze medewerkers. Dat is jammer, maar helaas onvermijdelijk. Ontwikkeling van Impression-X is in volle gang en we hadden gehoopt de huidige status van het project te kunnen laten zien.
 Impression-X

XAT verhuisd naar tijdelijk onderkomen
1 oktober 2005
Met ingang van 1 oktober 2005 zijn we verhuisd naar een tijdelijke behuizing in Oss. De nieuwe lokatie bevindt zich naast onze oude behuizing, dus u hoeft niet ver te zoeken. We hopen aan het eind van het jaar te kunnen verhuizen naar een definitieve lokatie.
 Ons huidige adres

Prijsverlaging IYONIX computers
1 september 2005
De succesvolle serie IYONIX pc's met RISC OS 5 zijn nu drastisch in prijs verlaagd. Tegelijkertijd zijn nieuwe modellen beschikbaar gekomen in een keur aan behuizingen en configuraties. Voor de smallere beurs is er nu zelfs een cubic uitvoering zonder de standaard meegeleverde softwarebundel.
 Meer informatie

Tracer Professional - versie 2 - nu beschikbaar  
21 mei 2005
Tracer Professional is een bitmap-to-draw tracer die het mogelijk maakt om logo's, fonts, etc. in te scannen en om te zetten naar een draw file (vector afbeelding). TracerPro is 32-bit compatible en heeft een complete face-lift ondergaan. Het programma zal voor het eerst beschikbaar zijn op de Wakefield Show in Engeland (21 en 22 mei 2005).
 Meer informatie over TracerPro

Firefox voor RISC OS
maart 2005
Er is veel kritiek op de Internet Browsers die op dit moment voor RISC OS beschikbaar zijn. Ofschoon de meeste browsers prima werken zijn ze vaak niet in staat om complexe pagina's, vaak speciaal geschreven voor Microsoft's Internet Explorer, goed weer te geven. Oregano-2 is een goede browser, maar de lang verwachtte update (Oregano-3) is nog steeds niet beschikbaar. Er is echter goed nieuws. Peter Naulls, bekend van het Unix Porting Project, heeft onlangs bekend gemaakt dat hij werkt aan een RISC OS versie van Firefox.
 Meer informatie over de RISC OS versie van Firefox

Nieuwe USB HID drivers
26 februari 2004
Speciaal voor de IYONIX pc hebben we de USB HID drivers uitgebracht. Met deze drivers kunnen meer verschillende toetsenborden en muizen op de computer worden aangesloten en kan tevens gebruik worden gemaakt van de extra toetsen zoals die bijvoorbeeld op een Internet toetsenbord aanwezig zijn. Nieuw is tevens het gebruik van het scroll-wiel op de muis en op sommige toetsenborden. Beschikbaar als shareware.
 Meer over de USB HID drivers
 Meer over USB

Foto-realistische printer drivers voor RISC OS
12 februari 2004
MW-Software heeft de eerste release van Gimp-Print vrijgegeven voor iedereen die een financiële bijdrage aan het project heeft geleverd. Gimp-Print is een geheel nieuwe printerdriver die gebaseerd is op de Gimp-Print-Library uit de Linux wereld. Door gebruik te maken van zgn. open sources is het mogelijk om in de toekomst sneller drivers te vinden voor nieuwe printers, terwijl tevens een veel hogere afdrukkwaliteit kan worden bereikt.
 Ga naar de speciale Gimp-Print pagina's

Speciale winteraanbiedingen IYONIX pc
29 october 2003
De IYONIX pc bestaat binnenkort precies één jaar. Een reden om feest te vieren. In samenwerkingen met de Engelse fabrikant Castle Technology, hebben we daarom enkele zeer speciale aanbiedingen samengesteld. Tot 28 februari 2004 krijgt iedereen die een IYONIX pc aanschaft er gratis een IIyama 19" monitor bij! En of het nog niet genoeg is krijgt iedereen, die een IYONIX bestelt vóór 12 december 2003, er ook nog gratis een USB memory card reader bij!
 Speciale aanbiedingen IYONIX
 Specificatie IYONIX pc

Impression is terug!
04 oktober 2003
Met gepaste trots kunnen we bekend maken dat wij Impression hebben overgenomen van de oorspronkelijke ontwikkelaars Computer Concepts. Hiermee is een belangrijk RISC OS softwarepakket nieuw leven ingeblazen en wij hopen over enige tijd een 32-bit versie ervan beschikbaar te hebben. Alle voorgaande versies, zoals Style, Publisher en Publisher Plus zullen worden vervangen door één nieuwe versie: Impression-X.
 Lees er alles over Impression-X

USB 6-in-1 Flash Card Reader voor IYONIX  
Een nieuw product in ons assortiment: een 6-in-1 Flash Card Reader die direct kan worden aangesloten op de USB poort van de IYONIX pc. Deze kaartlezer beschikt over 4 slots aan de voorzijde, waarmee een groot aantal Flash geheugens direct kan worden uitgelezen. Geschikt voor Compact Flash, Smart Media, MMC, SD en Memory Stick Card. Géén drivers nodig voor RISC OS 5.
 Prijslijst
 Informatie over IYONIX
 Informatie over USB

Castle neemt RISC OS over van Pace
4 juli 2003
Castle Technology Ltd, fabrikant van o.a. de Acorn Risc PC en de succesvolle IYONIX pc, heeft vandaag bekend gemaakt alle rechten van het besturingssysteem RISC OS te hebben gekocht van Pace. Hiermee is de toekomst van RISC OS veilig gesteld en kunnen we uitzien naar nieuwe ontwikkelingen.
 Lees de volledige tekst van het persbericht
 IYONIX pc

USBinfo 0.45 beschikbaar
4 juli 2003
Een nieuwe versie van USBinfo (0.45) is vanaf nu berschikbaar via deze website. USBinfo is een hulpprogramma dat de topologie van het USB systeem op een grafische manier in beeld brengt. Geschikt voor de IYONIX pc en de Castle USB kaart.
 Download de nieuwste versie van USBinfo

ConfiX 0.70 beschikbaar
3 juli 2003
Een nieuwe versie van ConfiX (0.70) is vanaf nu beschikbaar via onze ConfiX pagina's. ConfiX is een universeel configuratieprogramma dat door een toenemend aantal programma's wordt gebruikt.
 Download de nieuwste versie van ConfiX

Vantage 1.10 beschikbaar
25 juni 2003
Van Cerilica ontvingen we vandaag het bericht dat versie 1.10 van Vantage nu eindelijk beschikbaar is. Het programma is op dit moment alleen 26-bit compatible en kan worden opgehaald van de website van Cerilica. Dat wil zeggen: mits u een officiële versie heeft en tevens bent voorzien van een toegangscode. Een 32-bit versie wordt binnen enkele weken verwacht.
 Download de nieuwste versie van Vantage
 Wat is vantage?

Speciale aktieprijzen IYONIX pc
Speciaal voor de RISC OS Expo afgelopen weekend hebben we enkele zeer scherpe aanbiedingen voor de IYONIX pc voor u samengesteld. In overleg met de fabrikant is besloten deze aanbieding met een week te verlengen. Op deze manier kunnen mensen die niet direct konden beslissen, toch nog gebruik maken van de aanbieding.
 Aktieprijzen
 Lees alles over de IYONIX pc

ArtWorks 2 leverbaar  
Martin Würtner, bekend van de vele plug-in upgrades voor ArtWorks, heeft onlangs de rechten van dit pakket overgenomen van fabrikant Computer Concepts. Inmiddels is het pakket geschikt gemaakt voor de 32-bit versie van RISC OS, zoals die wordt gebruikt op de nieuwe IYONIX computer. Daarnaast zijn alle bekende plug-ins van Martin Würtner geïntegreerd in dit pakket en zijn tevens enkele nieuwe functies toegevoegd.
 Meer informatie over ArtWorks 2

32-bit versie van Photodesk leverbaar
Direct na het verschijnen van de IYONIX pc, werden veel RISC OS programma's aangepast voor de 32-bit versie van RISC OS. Enige tijd was het onduidelijk of Photodesk zou worden aangepast, maar inmiddels is het dan toch zover. De complete Photodesk Suite is omgezet naar 32-bit en is leverbaar als upgrade voor bestaande klanten. Tegelijkertijd is de verkoopprijs van Photodesk verlaagd, zodat deze voor een nog groter publiek bereikbaar wordt.
 Meer informatie over Photodesk
 Prijslijst

DMA voor de IDE interface van de IYONIX
Castle Technology, fabrikant van de IYONIX pc, heeft bekend gemaakt dat met onmiddelijke ingang alle nieuwe IYONIX computers zullen worden uitgeleverd met DMA ondersteuning voor de IDE interface. In de praktijk betekent dit dat de IDE disc zo'n 10 x sneller wordt. Aan bestaande gebruikers van de IYONIX pc wordt kosteloos een upgrade pakket beschikbaar gesteld. Als u de computer bij Castle heeft geregistreerd, ontvangt u per post deze upgrade. Heeft u de computer niet geregistreerd, neem dan s.v.p. contact met ons op.

Nieuwe versie van USBinfo (0.44)
Een nieuwe versie van !USBinfo, het USB hulpprogramma, is beschikbaar via deze website. In deze versie zijn enkele kleine correcties doorgevoerd en tevens is de module FPlay nu volledig 32-bit compatible gemaakt, waardoor deze op de IYONIX pc kan worden gebruikt naast Aemulor.
 Meest recente versie van USBinfo
 Informatie over Aemulor, de 26-bit emulator

Y-Mouse weer leverbaar
23 maart 2003: Na een periode van afwezigheid is de Y-Mouse adapter voor de Risc PC weer leverbaar. De adapter is de laatstet tijd wat moeilijker leverbaar en daarom heeft het even geduurd. Helaas is ook de prijs wat verhoogd, echter, deze is nog steeds veel lager dan in de PC wereld.
 Meer informatie over de Risc PC Y-Mouse
 Prijslijst

Aemulor nu verkrijgbaar - 26-bit emulator voor IYONIX pc
23 maart 2003: Na een succesvolle demonstratieperiode is de officiële versie van Aemulor nu bij ons verkrijgbaar. Aemulor is een 26-bit emulator die het mogelijk maakt om 'oude' software, die nog niet geschikt is voor gebruik op de 32-bit IYONIX pc, toch te kunnen gebruiken. De snelheid van Aemulor is verbluffend en programma's als ArtWorks en Impression kunnen nu zonder problemen worden gebruikt.
 Prijslijst

Oregano2 nu verkrijgbaar
19 maart 2003: Castle Technology Ltd heeft bekend gemaakt dat een nieuwe versie van de populaire Oregano web browser beschikbaar is voor het grote publiek. Oregano2 werd eerder al meegeleverd met de nieuwe IYONIX pc, maar is nu beschikbaar voor gebruikers van RISC OS 3.50 en later.
 Meer informatie over Oregano2

Oudere nieuwsberichten

 Overzicht van oudere RISC OS nieuwsberichten

Any links shown in red are currently unavailable. X-Ample Technology BV.
Last changed: Monday, 08 May 2006 - 08:34 CET.
Click for homepage