Home
RISC OS
USB
ConfiX
Serial
Tracer
AltKeys
Contact
Links
Crypto
Enigma-E
MediX
Logo (click for homepage)
Complete Internet Suite - NIEUW
Doordat ANT met ingang van 1 december 2000 stopt met de ondersteuning van de ANT Internet Suite, hebben wij gezocht naar een geschikte vervanger hiervoor. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden van de Internet Suite van R-Comp, die bestaat uit DialUp (voor het leggen van de verbinding met de provider), MessengerPro (een zeer goede email client) en WebsterXL (de eigen browser van R-Comp). De nieuwe Suite is van een zeer goede kwaliteit en rekent af met een aantal problemen die onder de ANT software helaas 'normaal' waren geworden. De Suite bestaat uit DialUp, MessengerPro, WebsterXL en FTPc.

DialUp
DialUp is een geheel nieuw programma dat het mogelijk maakt om snel en zeer eenvoudig de verbinding op te bouwen met uw ISP (Internet Service Provider). Geen problemen meer met onduidelijke of niet werkende scripts; u vult eenvoudigweg de gegevens in die u van uw provider hebt gekregen en klaar is kees. Tevens kunnen de standaard scripts voor Windows, de zgn. .INS bestanden, gewoon in DialUp worden gebruikt.

DialUp versus ANT DialUp is beduidend beter dan de connect-software van ANT. In het bijzonder wanneer de software wordt gebruikt in combinatie met een LAN (netwerk) zult u verlost zijn van de bekende problemen (verdwijnen van de printers, etc.). Daarnaast werkt DialUp probleemloos met alle seriële kaarten en poorten en kan tevens gebruik worden gemaakt van ISDN modems. DialUp is ook geschikt voor het Acorn Internal Modem.

Ofschoon de Internet Suite wordt geleverd met email-software en een browser, kunt u natuurlijk altijd uw bestaande programma's blijven gebruiken (bijv. Fresco of Oregano). U kunt DialUp zelfs zo programmeren dat bijv. Oregano uw favoriete browser is.
 
MessengerPro
MessengerPro is overduidelijk het beste email programma dat tot dusver op het RISC OS platform is verschenen. Zeer uitgebreid en geschikt voor vrijwel alle toepassingen (privé, scholen, bedrijven, etc.). Het programma is snel, duidelijk en overzichtelijk. Zeer uitgebreide functies voor het filteren van de post over meerdere postbussen.

Voor het ophalen en verzenden van mail en news wordt gebruik gemaakt van NewsHound en PopStar maar, als u dat wilt, kunt u ook gebruik maken van het ANT transportsysteem.

Een MUST voor de serieuze RISC OS gebruiker.
   In de nevenstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van de mogelijkheid om verschillende postbussen te gebruiken (indien u beschikt over meerdere mailboxen). Daarnaast is het mogelijk om post van meerdere Internet Accounts tegelijkertijd op te halen.
 
WebsterXL
Ofschoon WebsterXL misschien niet de schoonheidsprijs verdient voor de snelste en mooiste browser is het toch zeker de moeite waard om dit programma eens goed te bekijken. Het programma is minder snel dan ANT Fresco, maar is beduidend stabieler en ondersteunt de gebruikelijke functies als, frames, tables, plug-ins, java-script, etc. Bovendien wordt door de ontwikkelaars voordurend gewerkt aan verbeteringen, zodat u dus regelmatig een nieuwe versie kunt verwachten.
 
Support
De support voor software van R-Comp is zeer goed. Niet alleen worden vragen via email en telefoon snel beantwoord, de meeste updates en upgrades zijn gratis!
 
De prijs
De Internet Suite is voor het zeer redelijke bedrag van EUR 139 (inclusief BTW) bij ons verkrijgbaar.

*) Prijs onder voorbehoud van koerswijzigingen
Interessante links

Any links shown in red are currently unavailable. X-Ample Technology BV.
Last changed: Saturday, 26 October 2002 - 23:55 CET.
Click for homepage