Logo (click for homepage)
RISC OS Hardware
Oorspronkelijk werden de Acorn computers en het RISC OS besturingssysteem ontwikkeld door het Engelse bedrijf Acorn uit Cambridge. In 1999 werd Acorn overgenomen door Pace Micro Electronics en stopte men met de productie van computers. De productie van de Acorn computers werd overgenomen door Castle Technology Ltd, die de lijn Acorn computers sindsdien heeft voortgezet en uitgebreid. Daarnaast worden 'Acorn-compatible' computers ontwikkeld en verkocht door een aantal andere bedrijven. Hieronder een overzicht van de op dit moment bekende hardware.

Kijk voor inruilapparatuur op onze pagina speciale aanbiedingen.

Contents of this page
Castle Technology/ Acorn computers
RiscStation
 • RS7500
  Een compacte computer op basis van de ARM7500FE processor. Lijkt qua prestaties op de Acorn A7000+ maar beschikt over andere uitbreidingsmogelijkheden.
 • Portable 
  De lang verwachte portable van RiscStation is op dit moment in productie en zal binnenkort leverbaar zijn. Voorlopig alleen leverbaar op reservering.
ExpLAN
 • Solo
  Deze computer is nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Het is een kleine RISC OS computer die volledig kan werken op zonne-energie en is daarom uitermate geschikt voor landen waar voldoende zon voorhanden is, zoals Africa.
Millipede
 • Imago
  Het moederbord voor deze computer is nog in voorbereiding. Op dit moment (nog) geen nieuws.
Embedded systemen
Hardware uitbreidingen (Podule bus)
Overige hardware uitbreidingen
Any links shown in red are currently unavailable. X-Ample Technology BV.
Last changed: Friday, 13 February 2004 - 13:02 CET.
Click for homepage